I vidvinkel?

Innholdsfortegnelse:

I vidvinkel?
I vidvinkel?

Video: I vidvinkel?

Video: I vidvinkel?
Video: Выбор объектива. Универсальные объективы. Часть I. 2024, Oktober
Anonim

av eller relatert til et objektiv som har en relativt vid synsvinkel, vanligvis 45° eller mer, og en brennvidde på mindre enn 50 millimeter. ved bruk av, eller laget med, et vidvinkelobjektiv: et vidvinkelkamera; et vidvinkelbilde.

Hva kalles en vidvinkel?

Alle kameralinser med en brennvidde på mindre enn 35 mm regnes som vidvinkel. Et objektiv med en brennvidde på mindre enn rundt 24 mm regnes som et ultravidvinkelobjektiv - disse kalles ofte fiskeøyeobjektiver på grunn av den ekstreme synsvinkelen. Vidvinkelobjektiver har en tendens til å være 35 mm eller lavere.

Hva er en vidvinkelvisning?

1: har eller dekker en synsvinkel som er bredere enn vanlig -brukes spesielt for objektiver med kortere brennvidde enn normal. 2: å ha, involvere bruk av, eller knyttet til et vidvinkelobjektiv, et vidvinkelbilde.

Hva er en vidvinkeleffekt?

På bilder som er tatt med et vidvinkelobjektiv, ser perspektivet ut til å være overdrevet: Objekter i nærheten kan se mye større (og dermed nærmere) ut enn de egentlig er, og objekter i nærheten se enda mindre og lenger unna. Denne effekten forsterker også avstander mellom objekter, dvs. ting ser lenger bort fra hverandre.

Betraktes 28 mm som vidvinkel?

28mm (18mm) er en av de mest populære brennviddene for landskapsfotografering fordi den kan omfatte en relativt bred synsvinkel ( 75 grader) uten å introdusere åpenbare forvrengninger.