Logo no.boatexistence.com

Hva er en kolon transversum?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en kolon transversum?
Hva er en kolon transversum?

Video: Hva er en kolon transversum?

Video: Hva er en kolon transversum?
Video: Why Your Colon Produces Flammable Gas 2024, Juli
Anonim

The Transverse Colon (colon transversum) den lengste og mest bevegelige delen av tykktarmen, passerer med en nedadgående konveksitet fra høyre hypokonderregion over magen, motsatt avgrensene til epigastriske og navlesoner, inn i venstre hypokonderregion, hvor den krummer seg skarpt på seg selv under …

Hva skjer i den stigende kolon?

Den stigende tykktarmens rolle er å absorbere det gjenværende vannet og andre viktige næringsstoffer fra det ufordøyelige materialet, og stivne det til avføring. Den synkende tykktarmen lagrer avføring som til slutt vil bli tømt inn i endetarmen.

Hva forårsaker smerte i ascendensende tykktarm?

Crohns sykdom, som vanligvis gir smerter rundt navlen eller nederst på høyre side av magen.divertikulitt, som forårsaker sigmoid tykktarmssmerter. irritabel tarm, som oftest gir smerter i nedre venstre del av magen. tykktarmskreft, som sjelden gir magesmerter.

Hva er hovedfunksjonen til den tverrgående tykktarmen?

Som den lengste og mest mobile delen av tykktarmen, spiller den tverrgående tykktarmen en viktig rolle i fordøyelsen og utskillelsen av avfallsstoffer. Det hjelper også med å absorbere vann fra fordøyd mat, noe som gjør det lettere for avfallsprodukter å bevege seg gjennom kroppen.

Hvor er det transcenderende kolon?

Den tverrgående tykktarmen er variabel i posisjon, i stor grad avhengig av magens utspiling, men er vanligvis lokalisert i subkostalplanet, det vil si i nivå med det 10. ribben. På venstre side av magen stiger den til bøyningen som kalles milten…

Anbefalt: