Logo no.boatexistence.com

Hvor kommer edru som dommer fra?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kommer edru som dommer fra?
Hvor kommer edru som dommer fra?

Video: Hvor kommer edru som dommer fra?

Video: Hvor kommer edru som dommer fra?
Video: Sådan er du ædru til fest | Lektionen | DR3 2024, Kan
Anonim

Ifølge «English Language & Usage Stack Exchange» dukket uttrykket «edru som dommer» opp i skuespillet The Injured Princess av T. D'Urfey i 1682 Det er ikke nødvendig å kommentere hvor mange alkoholholdige drikker en dommer kan ha drukket, men refererer snarere til at jurister er formelle, dystre eller prippen.

Hvor kom begrepet edru som dommer fra?

I stykket Don Quixote i England (1734) sier en av Henry Fieldings karakterer [som er ganske full og oppfører seg opprørende]: "Jeg er like edru som en dommer." Kanskje var det ganske enkelt Fieldings observasjon at dommere nesten alltid er edru på benken, men setningen kan ha sin kilde i ordtaket AN APPEL FRA …

Hva er meningen med uttrykket edru som dommer?

[britisk, gammeldags] brukte for å understreke at noen ikke er full.

Hva betyr det å bli edru?

Dette adjektivet betyr det motsatte av leken eller full. Når du deltar i en begravelse, forventes det at du er edru i begge sanser. Den vanligste betydningen av edru er « ikke full» – folk som kjører må være edru. Nøkternt høres mye ut som dystert, og det betyr ofte trist og stille også, eller noen ganger for alvorlig.

Hva betyr edru i?

1: drikker ikke for mye: temperert. 2: ikke full. 3: å ha eller vise en seriøs holdning: høytidelig en edru stemme. 4: ha ensfarget edru klær.

Anbefalt: