Logo no.boatexistence.com

Hvordan tilføres kondrocytter næringsstoffer?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan tilføres kondrocytter næringsstoffer?
Hvordan tilføres kondrocytter næringsstoffer?

Video: Hvordan tilføres kondrocytter næringsstoffer?

Video: Hvordan tilføres kondrocytter næringsstoffer?
Video: НАСОС для ГАЗОТУРБИННОГО двигателя ГТД 350 2024, Kan
Anonim

Det er ingen blodårer i brusken som kan forsyne kondrocyttene med næringsstoffer. I stedet diffunderer næringsstoffer gjennom et tett bindevev som omgir brusken (k alt perichondrium) og inn i kjernen av brusken.

Hvor får kondrocytter næringsstoffene sine?

næringsoppsamling

Brskceller, k alt kondrocytter, forekommer på spredte steder gjennom brusken og mottar næring ved diffusjon gjennom gelen; brusk inneholder ingen blodårer eller nerver, i motsetning til bein.

Trenger kondrocytter næringsstoffer?

Khondrocytter avhengig av diffusjon for å få næringsstoffer, ettersom brusk, i motsetning til bein, er avaskulær, noe som betyr at det ikke er noen kar for å frakte blod til bruskvev. Denne mangelen på blodtilførsel fører til at brusk gror veldig sakte sammenlignet med bein.

Hvordan får kondrocytter næringsstoffer og eliminerer avfallsstoffer?

Denne rikelige ekstracellulære matrisen (ECM) syntetiseres og omsettes av relativt få celler, kondrocyttene. … Tilgang til næringsstoffer og eliminering av avfallsprodukter skjer via diffusjon gjennom den ekstracellulære matrisen Omsetningen av kollagen er mye langsommere enn for proteoglykaner.

Hvordan får kondrocytter næring?

Siden det ikke er direkte blodtilførsel, mottar kondrocytter næring via diffusjon fra omgivelsene. Trykkkreftene som regelmessig virker på brusk øker også diffusjonen av næringsstoffer.

Anbefalt: