Logo no.boatexistence.com

Hvem lenge varer overgangsalderen?

Innholdsfortegnelse:

Hvem lenge varer overgangsalderen?
Hvem lenge varer overgangsalderen?

Video: Hvem lenge varer overgangsalderen?

Video: Hvem lenge varer overgangsalderen?
Video: Overgangsalder 2024, Kan
Anonim

En gang i overgangsalderen (du har ikke hatt menstruasjon på 12 måneder) og videre til postmenopausen, kan symptomene fortsette i gjennomsnittlig fire til fem år, men de reduksjon i frekvens og intensitet. Noen kvinner rapporterer at symptomene varer lenger. De vanligste symptomene inkluderer: hetetokter.

Hva er gjennomsnittsalderen før overgangsalderen slutter?

Det er diagnostisert etter at du har gått 12 måneder uten menstruasjon. Overgangsalderen kan skje i 40- eller 50-årene, men gjennomsnittsalderen er 51 i USA.

Tar overgangsalder noen gang slutt?

Overgangsalder er opphør av menstruasjon, når du ikke lenger har eggløsning og eggstokkene slutter å produsere østrogen. Det er en forever ting. Når mensen stopper, bør du ikke ha mer.

Forsvinner overgangsalderen av seg selv?

De fleste symptomene på overgangsalder er permanente, med mindre kvinnen tar hormoner eller andre medisiner. Hetetokter varer vanligvis i omtrent to år, men for 15–20 % av kvinnene forsvinner de aldri. Søvnløshet eller søvnforstyrrelser kan også fortsette å være et problem.

Når er overgangsalderen fullført?

Det er definert som den siste menstruasjonen og bekreftes når en kvinne ikke har hatt mensen på 12 påfølgende måneder. Kvinner i Nord-Amerika vil sannsynligvis oppleve naturlig overgangsalder mellom alderen 40 og 58, i gjennomsnitt rundt 51 år. Noen kvinner når imidlertid denne fasen i 30-årene, andre i 60-årene.

Anbefalt: