Logo no.boatexistence.com

Hvilken del forplanter seg vegetativt i sukkerrør?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken del forplanter seg vegetativt i sukkerrør?
Hvilken del forplanter seg vegetativt i sukkerrør?

Video: Hvilken del forplanter seg vegetativt i sukkerrør?

Video: Hvilken del forplanter seg vegetativt i sukkerrør?
Video: Animation 12.1 The process of vegetative propagation 2024, Kan
Anonim

- Vegetativ forplantning av de modifiserte stilkene av potet, ingefær og sukkerrør skjer ved vegetativ knopp. Vegetative knopper er norm alt tilstede på stengler og grener av planter. Vegetative knopper er også til stede på de modifiserte underjordiske stilkene til planter som potet osv.

Hvilken del av sukkerrør brukes til forplantning?

Kultur. Sukkerrør forplantes først og fremst ved planting av stiklinger. seksjonene av stilken til umoden stokk som brukes til planting, er kjent som frøstokk, eller stokksett, og har to eller flere knopper (øyne), vanligvis tre.

Hvilken del av planten forplanter seg vegetativt?

Vegetativ formering er en aseksuell metode for plantereproduksjon som forekommer i bladene, røttene og stilken. Dette kan skje gjennom fragmentering og regenerering av spesifikke vegetative deler av planter.

Hvordan oppstår vegetativ forplantning i sukkerrør?

Svar: Den vegetative forplantningen skjer i myntesukkerrørpoteten ved aseksuell reproduksjon og derav planten kuttet i noder som skaper den vegetative veksten. FORKLARING: Sukkerrøret formerer seg vanligvis ved denne metoden, men de formerer seg også med frø.

Hva er den vegetative delen av en sukkerrør?

Stengel: Sukkerrør forplantes vegetativt med stengelstikkinger. Stammen på sukkerrør er omtrent sylindrisk og består av knuter og internoder, den første er området rundt knoppen fra bladarret til vekstringen og den siste er delen mellom de to knutene.

Anbefalt: