Logo no.boatexistence.com

Kan hypotalamisk dysfunksjon behandles?

Innholdsfortegnelse:

Kan hypotalamisk dysfunksjon behandles?
Kan hypotalamisk dysfunksjon behandles?

Video: Kan hypotalamisk dysfunksjon behandles?

Video: Kan hypotalamisk dysfunksjon behandles?
Video: Почему сосуды засоряются? И как их можно очистить? 2024, Kan
Anonim

Behandling avhenger av årsaken til hypotalamisk dysfunksjon: For tumorer kan det være nødvendig med kirurgi eller stråling For hormonelle mangler må manglende hormoner erstattes ved å ta medisin. Dette er effektivt for hypofyseproblemer og for s alt- og vannbalansen.

Kan hypothalamus tilbakestilles?

Måten å tilbakestille hypothalamus er sunn mat. Antall kalorier du spiser er ikke den eneste faktoren i vektkontroll. Hvor kommer disse kaloriene fra? Ulike matvarer behandles forskjellig, og avgjør om overflødige kalorier forbrennes eller lagres som fett.

Hvordan behandler du en hypothalamus som ikke fungerer?

Behandling for hypothalamuslidelser

Behandlinger kan omfatte: Kirurgi eller stråling for svulster . Hormonmedisin for hormonproblemer som hypotyreose. Appetittdempende medisiner for overspisingsproblemer.

Hvilken lege behandler hypothalamus?

En endokrinolog spesialiserer seg på diagnostisering og behandling av hormonproblemer. Generelt kan de fleste tilstander som påvirker hypofysen og hypothalamus behandles. Hvis årsaken er en svulst, vil operasjon bli vurdert. Hvis ikke, er det mulig å behandle hormonmangel med hormontilskudd.

Hva skjer hvis hypothalamus ikke fungerer?

Hormonelle mangler på grunn av en funksjonsfeil i hypothalamus kan forårsake komplikasjoner som: Vekstproblemer (kortvokst) Hjerteproblemer. Overvekt og feil matvaner.

Anbefalt: