Logo no.boatexistence.com

Hva er interbedded skifer?

Innholdsfortegnelse:

Hva er interbedded skifer?
Hva er interbedded skifer?

Video: Hva er interbedded skifer?

Video: Hva er interbedded skifer?
Video: Цикл Уилсона - Эпизод 1 - Рифтинг 2024, Kan
Anonim

I geologi oppstår interbedding når senger (bergarter) av en bestemt litologi ligger mellom eller veksler med senger med en annen litologi Sedimentære bergarter kan for eksempel være innleiret hvis det var havnivåvariasjoner i deres sedimentære avsetningsmiljø.

Hva betyr interbedded?

interbedded. / (ˌɪntəˈbɛdɪd) / adjektiv. geologi som forekommer mellom senger, spesielt (av lavastrømmer eller terskler) som forekommer mellom lag av en annen opprinnelse eller karakter.

Hva slags stein er sandskifer?

Skifer er en finkornet, klastisk sedimentær bergart, dannet av gjørme som er en blanding av flak av leirmineraler og bittesmå fragmenter (partikler på størrelse med silt) av andre mineraler, spesielt kvarts og kalsitt.

Hvordan dannes sandskifer?

Omtrent 95 % av det organiske materialet i den sedimentære bergarten finnes i skifer eller gjørme. Skifer er laget av en prosess som kalles kompresjon Skiferen som utsettes for ekstrem varme og trykk kan variere i skiferform. Når den først er dannet, slippes skiferen vanligvis ut i innsjøer og elver med saktegående vann.

Hva er kornstørrelsen på skifer?

I skifer er kornene for det meste leire, og nesten alle er mindre enn den tynne delen er tykk, 0,03 mm Selv om noen få korn av silt-størrelse kvarts er synlige (hvitt) flekker) og muligens noen trekull (svarte flekker), er leiren for finkornet til å se tydelig selv ved høy forstørrelse.

Anbefalt: