Logo no.boatexistence.com

Hva brukes demodulatorer til?

Innholdsfortegnelse:

Hva brukes demodulatorer til?
Hva brukes demodulatorer til?

Video: Hva brukes demodulatorer til?

Video: Hva brukes demodulatorer til?
Video: AM Demodulation - Envelope Detector Explained (with Simulation) 2024, Juli
Anonim

En demodulator er en elektronisk krets (eller dataprogram i en programvaredefinert radio) som brukes til å gjenopprette informasjonsinnholdet fra den modulerte bærebølgen. Det finnes mange typer modulasjon, så det er mange typer demodulatorer.

Hva er formålet med en modulator og en demodulator i utformingen av henholdsvis sender og mottaker?

Informasjon kan sendes fra en sender til en mottaker ved hjelp av henholdsvis modulasjon og demodulering, enten disse signalene er lysbølger som beveger seg gjennom optiske kabler, radiobølger gjennom metallkabler eller radiobølger som forplanter seg gjennom luften.

Hva er en demodulatorenhet?

demodulator Generelt er en enhet som gjenoppretter modulasjonen (data, tale, video osv.) skille det modulerende signalet fra bærebølgen (eller bærebølgene) I modemer er det enheten som mottar analoge signaler som inngang og produserer digitale data som utgang. … Se også modulasjon, modem.

Hvordan fungerer demodulering?

Den synkrone AM-demodulatoren bruker en mikser eller produktdetektor med et lokaloscillatorsignal Lokaloscillatorsignalet synkroniseres med den innkommende signalbæreren slik at det ikke produserer noen takttone med innkommende transportør. Sidebåndene til AM-signalet demoduleres deretter for å gi det nødvendige lydsignalet.

Hvilken demodulator brukes for FM?

Kvadraturdetektoren er sannsynligvis den mest brukte FM-demodulatoren. Den bruker en faseforskyvningskrets for å produsere en faseforskyvning på 90° ved den umodulerte bærefrekvensen. Denne detektoren brukes først og fremst i TV-demodulering og brukes i enkelte FM-radiostasjoner.

Anbefalt: