Logo no.boatexistence.com

Hvem oppfant vannets kretsløp?

Innholdsfortegnelse:

Hvem oppfant vannets kretsløp?
Hvem oppfant vannets kretsløp?

Video: Hvem oppfant vannets kretsløp?

Video: Hvem oppfant vannets kretsløp?
Video: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy 2024, Kan
Anonim

Den første publiserte tenkeren som hevdet at nedbør alene var tilstrekkelig for vedlikehold av elver var Bernard Palissy (1580 e. Kr.), som ofte blir kreditert som "oppdageren" av moderne teori om vannets kretsløp.

Når ble vannets syklus oppfunnet?

Den føyer seg sammen med jordens hav, land og atmosfære. Jordens vannsyklus begynte for omtrent 3,8 milliarder år siden da regnet f alt på en avkjølende jord og dannet havene. Regnet kom fra vanndamp som slapp magmaen i jordens smeltede kjerne inn i atmosfæren.

Hvor oppdaget Bernard Palissy vannets syklus?

Palissy var den første personen som vurderte vannets kretsløp. Da han observerte noen kystområder, fant han ut at det var s altvann og ferskvann. Han antok at ferskvannet kom fra nedbøren.

Snakker Koranen om vannets kretsløp?

For hundrevis av år siden nevnte Quran alle disse moderne konseptene for hydrologi i detalj i forskjellige vers og inkluderte fullstendige beskrivelser av den hydrologiske syklusen.

Hvem bidro til vannsyklusen?

Ikke før pionerarbeidet til John D alton i ca. 1800 ble alle mekanismene i den store hydrologiske syklusen riktig bestemt. Det var på grunn av hans betydelige bidrag til vitenskapen at EGS har kåret sin nye medalje for eminens innen hydrologi til D alton-medaljen.

Anbefalt: