Logo no.boatexistence.com

Når føder dåhjort?

Innholdsfortegnelse:

Når føder dåhjort?
Når føder dåhjort?

Video: Når føder dåhjort?

Video: Når føder dåhjort?
Video: Things you need to know about FALLOW DEER! 2024, Kan
Anonim

Dåhjort Avl skjer vanligvis i løpet av oktober Hunnhjort har en drektighetsperiode på syv og en halv måned. Gysesesongen for denne arten starter i slutten av mai, selv om gyter kan bli født gjennom juni. Dåhjort føder vanligvis en enkelt gyse, men tvillinger er ikke uvanlig.

Hvilken tid på året får hjortene sine babyer?

White-tailed deer fawns er født april til juli, med flertallet av fawns født i juni. De fleste førsteårshunder vil ha en fawn hvert år, men tvillinger eller trillinger sees vanligvis deretter.

Hvilken måned føder dåhjort?

Etter parring føder en voksen en enkelt fawn i juni eller juli etter en drektighet på 229 dager. Bukker lever vanligvis i 8–10 år, selv om de kan leve så lenge som 16 år.

Hvordan kan du fortelle alderen til en dåhjort?

De fleste ville brakk er yngre enn 12 år Størrelse og form på gevir er en indikator på alder hos brakk, prikker (åringer) med enkle pigger eller knotter. Bryn og trey tinder utvikles vanligvis i det andre hodet (sorels) og palmering begynner på et tidspunkt da eller senere.

Hvor lenge lever dåhjort?

Maksimal registrert levetid for dåhjort i fangenskap er 21 år. Det er anslått at i naturen kan disse dyrene leve opptil 25 år (AnAge 2013). Hanner oppnår full størrelse ved 5-9 års alder og kvinner ved 4-6 år (AnAge 2013). Dåhjort har en årlig hekkesesong.

Anbefalt: