Logo no.boatexistence.com

I de ti bud hva betyr begjær?

Innholdsfortegnelse:

I de ti bud hva betyr begjær?
I de ti bud hva betyr begjær?

Video: I de ti bud hva betyr begjær?

Video: I de ti bud hva betyr begjær?
Video: ЗАКРИЧАЛ – ПОТЕРЯЛ ₽200.000 / ТРЭШКЭШ: Тишина 2024, Kan
Anonim

"Du skal ikke begjære" betyr at vi bør forvise våre ønsker om det som ikke tilhører oss. Å aldri ha nok penger blir sett på som et symptom på kjærlighet til penger. Lydighet til det tiende bud krever at misunnelse forvises fra menneskehjertet.

Hva sier Bibelen om at du ikke skal begjære?

2 Mosebok 20:17: «Du skal ikke begjære din nestes hus; du skal ikke begjære din nestes kone, eller hans tjener, eller hans tjenerinne, eller hans okse eller hans esel eller noe som er din nestes.»

Hvorfor er det viktig å ikke begjære?

Det er én ting å ønske noe, men en annen ting å begjære det. Budet om ikke å begjære er utformet for å minne oss først på å være fornøyd med det vi har Det minner oss også om å stole på Gud som han vil gi. Men når vi begjærer, har vi et grådig ønske som går langt utover et enkelt behov.

Hva er forskjellen mellom begjær og misunnelse?

Hovedforskjellen mellom misunnelse og begjær er at misunnelse er en følelse av misnøye og harme basert på andres eiendeler, evner eller status mens begjær er å ønske, lengte, eller lyst på noe som tilhører noen andre. Misunnelse og begjærlighet er to negative følelser som gjør oss ulykkelige.

Hva vil det si å begjære noens hus?

verb (brukt med objekt) å ønske urettmessig, overdrevent eller uten behørig hensyn til andres rettigheter: å begjære en annens eiendom.

Anbefalt: