Logo no.boatexistence.com

Hva mener du med nederlandsk?

Innholdsfortegnelse:

Hva mener du med nederlandsk?
Hva mener du med nederlandsk?

Video: Hva mener du med nederlandsk?

Video: Hva mener du med nederlandsk?
Video: 200 uttrykk - Nederlandsk (Nederland) - Norsk 2024, Juli
Anonim

nederlandsk betyr relaterer til eller tilhører Nederland, eller dets folk, språk eller kultur. … den nederlandske statsministeren. 2. flertall substantiv. Nederlenderne er folket i Nederland.

Hva betyr det å være nederlandsk?

Å gå nederlandsk betyr at hver person i en gruppe med middagsgjester eller drikker betaler for seg selv. Det er populært antatt at uttrykket har sin opprinnelse som en britisk slent mot den oppfattede gjerrigheten til nederlendere.

Hvorfor heter det nederlandsk?

Over tid brukte engelsktalende mennesker ordet nederlandsk for å beskrive folk fra både Nederland og Tyskland, og nå bare Nederland i dag. … Ordet Holland betydde bokstavelig t alt «skogland» på gammelengelsk og refererte opprinnelig til folk fra den nordlige regionen av Nederland.

Hva betyr jeg er nederlandsk?

I trøbbel eller disfavør, som i Hvis jeg ikke fullfører i tide, er jeg virkelig på nederlandsk. Dette uttrykket kan hentyde til de strenge irettesettelsene fra en nederlandsk onkel. [Slang; c. 1850] Se også: nederlandsk.

Hva kaller du noen fra Nederland?

Folk fra Holland kalles nederlandsk av engelsktalende mennesker. Dette ordet er det engelske motstykket til de nederlandske ordene 'dietter' og 'duits'. 'Duits' betyr tysk siden tyskerne kaller seg 'Deutsche'.

Anbefalt: