Logo no.boatexistence.com

Kan en undertrykkelig operon induseres?

Innholdsfortegnelse:

Kan en undertrykkelig operon induseres?
Kan en undertrykkelig operon induseres?

Video: Kan en undertrykkelig operon induseres?

Video: Kan en undertrykkelig operon induseres?
Video: CRISPR Explained 2024, Kan
Anonim

F.eks. lac-operonet induseres i nærvær av laktose (gjennom virkningen av et metabolsk biprodukt allolaktose). Undertrykkbare operoner er slått av som svar til et lite regulatorisk molekyl. … Selv om lac er et induserbart operon, vil vi se forhold der det undertrykkes eller induseres (via derepresjon).

Kan en operon være induserbar og undertrykkelig?

Gen i en operon blir transkribert som en gruppe og har én enkelt promoter. … Noen operoner er induserbare, noe som betyr at de kan slås på ved tilstedeværelsen av et spesielt lite molekyl. Andre er undertrykkbare, noe som betyr at de er på som standard, men kan slås av med et lite molekyl.

Hvordan reguleres en undertrykkelig operon?

Regulering ved undertrykkelse. Prokaryote operoner kontrolleres vanligvis av bindingen av repressorer til operatørregioner, og forhindrer derved transkripsjon av de strukturelle genene. … Repressible operoner, som tryptofan (trp) operon, inneholder vanligvis gener som koder for enzymer som kreves for en biosyntetisk vei.

Hva er induserbare operoner?

En induserbar operon er en hvis uttrykk øker kvantitativt som respons på en forsterker, en induser eller en positiv regulator.

Hva betyr induserbar?

: kapabel til å bli indusert: som f.eks. a: dannet av en celle som respons på tilstedeværelsen av dens substrat-induserbare enzymer. b: aktivert eller gjennomgår ekspresjon kun i nærvær av et bestemt molekyl, en induserbar promoter.

Anbefalt: