Logo no.boatexistence.com

Hvordan fungerer undertrykkbare operoner?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fungerer undertrykkbare operoner?
Hvordan fungerer undertrykkbare operoner?

Video: Hvordan fungerer undertrykkbare operoner?

Video: Hvordan fungerer undertrykkbare operoner?
Video: DNA, gener og replikasjon 2024, Kan
Anonim

Med undertrykkbare systemer øker bindingen av effektormolekylet til repressoren i stor grad affiniteten til repressor for operatøren, og repressoren binder og stopper transkripsjon Således, for trp-operonen trp-operon Trp-operon inneholder fem strukturelle gener: trpE, trpD, trpC, trpB og trpA, som koder for enzymatiske deler av banen. Den inneholder også et repressivt regulatorgen k alt trpR. trpR har en promoter der RNA-polymerase binder og syntetiserer mRNA for et regulatorisk protein. https://en.wikipedia.org › wiki › Trp_operon

trp-operon - Wikipedia

tilsetning av tryptofan (effektormolekylet) til E.

Hva gjør en undertrykkelig operon?

En undertrykkelig operon er en som vanligvis er på, men som kan undertrykkes i nærvær av et undertrykkende molekyl. Repressoren binder seg til operatøren på en slik måte at bevegelsen eller bindingen av RNA-polymerase blokkeres og transkripsjon kan ikke fortsette.

Hvordan fungerer repressoroperoner i prokaryoter?

Et undertrykkbart operon bruker et protein bundet til promotorregionen til et gen for å holde genet undertrykt eller stille. Denne repressoren må aktivt fjernes for å transkribere genet.

Hvordan er undertrykkbare operoner slått av?

Noen operoner er induserbare, noe som betyr at de kan slås på ved tilstedeværelsen av et spesielt lite molekyl. Andre er undertrykkbare, noe som betyr at de er på som standard, men kan slås av av et lite molekyl.

Hvordan fungerer den induserbare operonen?

Et gensystem, som ofte koder for en koordinert gruppe enzymer involvert i en katabolsk vei, er induserbart hvis en tidlig metabolitt i banen forårsaker aktivering, vanligvis ved interaksjon med og inaktivering av en repressor, av transkripsjon av genene som koder for enzymene

Anbefalt: