Logo no.boatexistence.com

Hvorfor ble nysgjerrigheten sendt til mars?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor ble nysgjerrigheten sendt til mars?
Hvorfor ble nysgjerrigheten sendt til mars?

Video: Hvorfor ble nysgjerrigheten sendt til mars?

Video: Hvorfor ble nysgjerrigheten sendt til mars?
Video: Почему Новгород называли Господином, а Киев Матерью городов Русских? 2024, Kan
Anonim

Curiosity er en rover som ble sendt til Mars for å finne ut om den røde planeten noen gang hadde de riktige forholdene for at mikrobielt liv kunne overleve. På jorden, der det er vann, er det levende ting. Vi vet at Mars hadde vann for lenge siden.

Hvorfor landet Curiosity på Mars?

Mars Science Laboratory og roverens midtpunkt, Curiosity, er det mest ambisiøse Mars-oppdraget NASA har flydd hittil. Roveren landet på Mars i 2012 med et hovedoppdrag for å finne ut om Mars er, eller var, egnet for livet Et annet mål er å lære mer om miljøet til den røde planeten.

Hvorfor ble Opportunity sendt til Mars?

Spirit and Opportunity ble sendt til Mars for å finne flere ledetråder om vannets historie der, og for å se om den røde planeten noen gang kunne ha støttet liv. For å gjøre dette sendte forskere de to roverne til to forskjellige landingssteder. Roverne landet på hver sin side av planeten.

Hva førte Curiosity til Mars?

Curiosity forvandlet seg fra sin oppbevarte flykonfigurasjon til en landingskonfigurasjon mens MSL-romfartøyet samtidig senket det under romfartøyets nedstigningstrinn med en 20 m (66 fot) tjor fra " sky crane"-system til et mykt landingshjul nede på overflaten av Mars.

Hva gjør Mars Curiosity?

Curiositys oppdrag er å finne ut om den røde planeten noen gang har vært beboelig for mikrobielt liv. Roveren, som er omtrent på størrelse med en MINI Cooper, er utstyrt med 17 kameraer og en robotarm som inneholder en pakke med spesialiserte laboratorielignende verktøy og instrumenter.

Anbefalt: