Betyr ordet demiurge?

Innholdsfortegnelse:

Betyr ordet demiurge?
Betyr ordet demiurge?

Video: Betyr ordet demiurge?

Video: Betyr ordet demiurge?
Video: MESHUGGAH - Demiurge (Official Music Video) 2024, September
Anonim

Nå for tiden kan ordet demiurge referere til individet eller gruppen som er hovedansvarlig for en kreativ idé, som i "demiurgen bak det nye TV-showet." Demiurge stammer fra sent latin fra gresk dēmiourgos, som betyr "håndverker" eller "en med spesiell dyktighet." "Demi-"-delen av ordet kommer fra det greske substantivet dēmos, …

Hva er Demiurge i Bibelen?

Den underordnede Gud skapt av Sophias ønske, også referert til som Demiurgen, er Det gamle testamentes skapergud. På grunn av sin underlegenhet blir han ikke sett på som god, men snarere en ond, sint, voldelig Gud.

Hva er forskjellen mellom Gud og Demiurge?

Demiurgen var faktisk jødenes Gud, mens den sanne Gud var Jesu himmelske Far og de kristneSelv om Kristus i virkeligheten var den sanne Guds Sønn, kom i skikkelse av jødenes Messias, jo bedre for å spre sannheten om sin himmelske Far.

Hva betyr demiurgisk?

(dĕm′ē-ûrj′) 1. En kraftig kreativ kraft eller personlighet. 2. En offentlig sorenskriver i noen eldgamle greske stater.

Er Jahve en demiurg?

I disse formene for gnostisisme blir Gud i Det gamle testamente, Jahve, ofte ansett for å ha vært Demiurgen, ikke monaden, eller noen ganger tolkes forskjellige passasjer som refererer til hver.

Anbefalt: