Logo no.boatexistence.com

Hvorfor kalles lappvipper?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor kalles lappvipper?
Hvorfor kalles lappvipper?

Video: Hvorfor kalles lappvipper?

Video: Hvorfor kalles lappvipper?
Video: Lars Tore Jørgensen - Hvorfor kalles kirken Guds familie? 2024, Kan
Anonim

Navnet vipe, som refererer til fuglenes langsomme vingeslag, brukes noen ganger bredt om medlemmer av underfamilien Vanellinae. Vipper er omtrent 30 cm (12 tommer) lange, med brede, avrundede vinger. Flere arter har kam, og noen har vingesporer (skarpe fremspring ved vingebøyningen for bruk i kamp).

Hvorfor kalles det en vipe?

Dets latinske navn, Vanellus, betyr "liten vifte" og refererer faktisk til dens floppy, flaksende flyturen. Navnet Lapwing antas å stamme fra et gammelengelsk begrep som betyr 'hopp med et flimmer i det' fordi de tette vinterflokkene ser ut til å flimre mellom hvitt og svart når fuglene slår med vingene

Kalles vipevipper?

De tradisjonelle begrepene "plover", "lapwing" og "dotterel" samsvarer ikke nøyaktig med gjeldende taksonomiske modeller; flere av vanellinae kalles derfor ofte plover, og en en dotterel, mens noen få av de " ekte" hjelpefuglene (underfamilien Charadriinae) er kjent i daglig tale som vipper.

Hva heter vivi i Skottland?

Nature Champions: Lapwing

Også kjent som the peewit i etterligning av visningssamtalene, dens riktige navn beskriver den vaklende flyturen. De hekker i hele Skottland med de høyeste konsentrasjonene på Hebridene og de nordlige øyene, og i landbruksområder i lavlandet i sør og øst.

Hvorfor kalles maskerte viper?

Charadriidae. Maskeviven blir noen ganger referert til som sporvinge fordi hver av vingene dens er bevæpnet med en gul spore ved 'albuen' (eller håndleddet) - urbefolkningen pleide å si at fuglene bar gule spyd.

Anbefalt: