Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er silisium bedre enn germanium?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er silisium bedre enn germanium?
Hvorfor er silisium bedre enn germanium?

Video: Hvorfor er silisium bedre enn germanium?

Video: Hvorfor er silisium bedre enn germanium?
Video: Любовь и Голуби. Вкуснейший плов. Рецепт Одесской ухи из печени бычков 2024, Kan
Anonim

Hvorfor foretrekkes vanligvis silisium fremfor germanium ved produksjon av halvlederenheter? Silisium er rikelig på jordoverflaten og derfor billigere enn germanium PIV-vurderingen (Peak Inverse Voltage) for silisium er mye høyere enn germanium og tåler derfor mye høyere temperaturer enn germanium.

Hvorfor er silisium mye brukt enn germanium?

variasjonen av Collector cut off-strøm med temperatur er mindre i silisium sammenlignet med Germanium. … Silisiumkrystaller blir imidlertid ikke lett skadet av overflødig varme. Peak inverse spenningsklassifiseringer for silisiumdioder er høyere enn Germanium-dioder. Si er rimeligere på grunn av større overflod av element.

Hvorfor er silisium den beste halvlederen?

antall fotoner som har høyere energi enn silisiumgapet er de største på solspektrene, og det er derfor silisium er det mest kjente halvledermaterialet som brukes til solceller siden dets energi gapet er ca. 1,1 ev, mens fotonflukstettheten er høyest for de som bærer energi mer enn 1,1 ev.

Hvilken er bedre mellom silisium og germanium?

Ge har høyere elektron- og hullmobilitet, og på grunn av dette kan Ge-enheter fungere opp til en høyere frekvens enn Si-enheter. Germaniumdioden er også overlegen silisiumdiode når det gjelder energitap, strømtap osv. Ge-dioden taper bare 0,3-0,4 volt mens en silisiumdiode mister ca. 0,6-0,7 volt.

Er germanium en diode?

kan brukes som en likeretter fordi den gir relativt høy motstand for forlengs forspenning og svært lav motstand for forspenning bakover.

Anbefalt: