Logo no.boatexistence.com

Ved fagfellevurderingen?

Innholdsfortegnelse:

Ved fagfellevurderingen?
Ved fagfellevurderingen?

Video: Ved fagfellevurderingen?

Video: Ved fagfellevurderingen?
Video: Appealing Insurance Denials -What Dysautonomia Patients Need to Know 2024, Kan
Anonim

Fagfellevurderte (refererte eller vitenskapelige) tidsskrifter - Artiklene er skrevet av eksperter og er vurdert av flere andre eksperter på området før artikkelen publiseres i tidsskriftet i rekkefølge for å sikre artikkelens kvalitet. (Det er mer sannsynlig at artikkelen er vitenskapelig gyldig, når rimelige konklusjoner osv.)

Hva er hovedformålet med fagfellevurdering?

Fagfellevurdering er utviklet for å vurdere gyldigheten, kvaliteten og ofte originaliteten til artikler for publisering. Det endelige formålet er å opprettholde integriteten til vitenskapen ved å filtrere ut ugyldige eller dårlig kvalitet artikler.

Fungerer fagfellevurdering egentlig?

Noen anmeldere oppdaget ingen, og de fleste anmeldere oppdaget bare omtrent en fjerdedel. Fagfellevurdering fanger noen ganger opp svindel ved en tilfeldighet, men generelt er det ikke en pålitelig metode for å oppdage svindel fordi den fungerer på tillit.

Hva betyr uttrykket fagfellevurdering?

Fagfellevurdering betyr at et styre med vitenskapelige anmeldere i fagområdet til tidsskriftet, vurderer materiell de publiserer for kvaliteten på forskningen og overholdelse av redaksjonelle standarder for tidsskriftet, før artikler godtas for publisering.

Hvordan skriver du en fagfellevurdering?

En trinn-for-trinn-veiledning for å skrive en fagfellevurdering

  1. Les manuskriptet i sin helhet. Det er viktig å lese gjennom manuskriptet for å sikre at du passer godt til å vurdere forskningen. …
  2. Les manuskriptet på nytt og ta notater. …
  3. Skriv en tydelig og konstruktiv anmeldelse. …
  4. Kom med en anbefaling.

Anbefalt: