Logo no.boatexistence.com

Kan epilepsi forårsake hukommelsestap?

Innholdsfortegnelse:

Kan epilepsi forårsake hukommelsestap?
Kan epilepsi forårsake hukommelsestap?

Video: Kan epilepsi forårsake hukommelsestap?

Video: Kan epilepsi forårsake hukommelsestap?
Video: Эпилепсия и забывчивость - причины и советы по лечению 2024, Kan
Anonim

Enhver type epileptisk anfall kan potensielt påvirke hukommelsen din, enten under eller etter et anfall. Hvis du har mange anfall, kan hukommelsesproblemer oppstå oftere. Noen mennesker har generaliserte anfall som påvirker hele hjernen.

Påvirker epilepsi langtidshukommelsen?

Ved tinninglappepilepsi starter langtidshukommelsesforstyrrelser tidlig i livet og påvirker hovedsakelig deklarativ hukommelse. Primær svekkelse av episodisk hukommelse resulterer ofte i redusert semantisk og selvbiografisk hukommelse.

Gir epilepsi demens?

Personer med epilepsi utvikler Alzheimers sykdom med en hastighet som er 6 ganger høyere enn den ikke-epileptiske befolkningen, og anfall kan skade hjernens minnesentre og bidra til demens.

Hva hjelper hukommelsestap etter et anfall?

Justering av anfallsmedisiner:

For personer som behandles for epilepsi, er den vanligste måten å behandle hukommelsen indirekte på å behandle anfallsmedisinen bedre Optimal behandling av epilepsien din vil til slutt forbedre hukommelsen din ved å redusere anfallsfrekvensen og bivirkninger.

Hvor lenge kan hukommelsestap vare etter et anfall?

Post-iktale effekter kan vare i flere dager

En studie fant at hukommelsen generelt kom seg tilbake omtrent en time etter et anfall; Imidlertid bemerker Fisher og Schacter i en anmeldelse fra 2000, "Dette forklarer ikke hvorfor et betydelig antall pasienter sier at de har problemer med å tenke i mange timer eller til og med dager. "

Anbefalt: