Logo no.boatexistence.com

Hvor er lambdoidsuturen plassert?

Innholdsfortegnelse:

Hvor er lambdoidsuturen plassert?
Hvor er lambdoidsuturen plassert?

Video: Hvor er lambdoidsuturen plassert?

Video: Hvor er lambdoidsuturen plassert?
Video: Эта находка может стать самой значимой и долгожданной в 21 веке 2024, Kan
Anonim

Den andre suturen vi skal se på er Lambdoid-suturen, som ligger på baksiden av skallen. Den skiller bakhodet fra både høyre og venstre parietalbein.

Hvor er suturen plassert?

En sutur er en type fibrøst ledd (eller synartrose) som bare forekommer i hodeskallen. Knoklene er bundet sammen av Sharpeys fibre, en matrise av bindevev som gir et fast ledd.

Hva er stedet der Lambdoid- og sagittale suturer møtes?

sagittal sutur - strekker seg fra forsiden av hodet til baksiden, ned midt på toppen av hodet. De to parietale beinplatene møtes ved den sagittale suturen.lambdoid sutur - strekker seg over bakhodet. Hver parietalbeinplate møter occipitalbenet-platen ved lambdoidsuturen.

Hvor er Squamosal-suturen plassert?

Squamosal eller squamous sutur er kranial sutur mellom tinning- og parietale bein bilater alt. Fra pterion strekker den seg bakover, krummer seg inferior og fortsetter som parietotemporal sutur.

Hvordan husker du hodeskallesuturer?

Ordet sagittal har latinsk opprinnelse, og det betyr "pil", akkurat som skytten betyr "bueskytter". Hvis du tegner den pilen langs den sagittale suturen, vil du se at den kombineres med lambdoide suturen for å danne en pil og bue. Så der, folkens, det er de tre hovedsuturene til hodeskallen dekket!

Anbefalt: