Hvordan produseres glyseraldehyd?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan produseres glyseraldehyd?
Hvordan produseres glyseraldehyd?

Video: Hvordan produseres glyseraldehyd?

Video: Hvordan produseres glyseraldehyd?
Video: Overview of glycolysis | Cellular respiration | Biology | Khan Academy 2024, Oktober
Anonim

Glukose omdannes til glukose-6-fosfat, glukose-6-fosfatsyre, 2-keto-3-deoksy-6-fosfat, glukonsyre, og dannes deretter til pyruvat, glyseraldehyd 3-fosfat og 3- glyseraldehydfosfat via EMP-banen.

Hvordan dannes glyseraldehyd?

I leveren omdannes fruktose til fruktose-1-fosfat av enzymet fruktokinase. Fruktose-1-fosfat omdannes deretter til glyceraldehyd og dihydroksyacetonfosfat av enzymet fruktose-1-fosfat aldolase. Glyseraldehyd omdannes deretter til glyceraldehyd-3-fosfat av enzymet glyceraldehyd kinase

Hvor produseres G3P?

5) Siden NADPH og ATP lages i kloroplastens stroma, skjer Calvin-syklusen også i stromaen. G3P omdannes imidlertid til glukose og fruktose i cytosolen til cellen.

Hvordan dannes glyceraldehyd-3-fosfat?

Dermed dannes to molekyler av glyseraldehyd-3-fosfat fra ett molekyl av fruktose 1, 6-bisfosfat ved sekvensiell virkning av aldolase og triosefosfatisomerase. Økonomien i metabolisme er tydelig i denne reaksjonssekvensen.

Er glyceraldehyd et sukker?

Glyseraldehyd er en av de enkleste sukkerartene ; dens kjemiske struktur er CH2OH–CH2OH–CHO. Det er klassifisert som en triose (sukker med tre karbon), og som en aldose (sukker med en aldehydgruppe).

Anbefalt: