Hva er mesomorf tilstand?

Innholdsfortegnelse:

Hva er mesomorf tilstand?
Hva er mesomorf tilstand?

Video: Hva er mesomorf tilstand?

Video: Hva er mesomorf tilstand?
Video: Какие кератомы и папилломы самые опасные. Как действовать безошибочно? 2024, September
Anonim

Den mesomorfe tilstanden er en mesofase mellom et krystallinsk fast stoff og en isotrop væske der molekylene er separert i parallelle lag av kvasikrystallinsk orden. … I denne tilstanden er overgang og superkjøling mulig.

Hva er mesomorf effekt?

mesomorf. / (ˌmɛsəʊˈmɔːfɪk) / adjektiv Også: mesomorf. kjemi som eksisterer i eller er opptatt av en mellomtilstand av materie mellom en ekte væske og et ekte fast stoffSe også flytende krystall, smektisk, nematisk.

Hva er mesomorfe stoffer?

I kjemi og kjemisk fysikk er en mesofase en tilstand av materie mellom flytende og faststoff … Georges Friedel (1922) gjorde oppmerksom på de "mesomorfe tilstander av materie" i hans vitenskapelige vurdering av observasjoner av de såk alte flytende krystallene.

Hva er flytende krystalltilstand?

Flytende krystaller (LC-er) er en tilstand av materie som har egenskaper mellom egenskapene til konvensjonelle væsker og de til faste krystaller. For eksempel kan en flytende krystall flyte som en væske, men dens molekyler kan være orientert på en krystalllignende måte.

Hva betyr smektisk?

: av, relatert til eller er fasen av en flytende krystall karakterisert ved arrangement av molekyler i lag med de lange molekylaksene i et gitt lag parallelle med hverandre og de av andre lag og vinkelrett eller svakt skrånende til lagets plan - sammenlign kolesterisk, nematisk.

Anbefalt: