Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er vindsiden?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er vindsiden?
Hvorfor er vindsiden?

Video: Hvorfor er vindsiden?

Video: Hvorfor er vindsiden?
Video: Страшные рассказы. БАСАНАМ-2. Мистические истории. Фантастика. Финал 2024, Kan
Anonim

En øys vindside vender mot de rådende, eller handelsvindene, mens øyas leside vender bort fra vinden, skjermet for rådende vinder av åser og fjell. … Dermed er en øys vindside våtere og mer frodig enn dens tørrere leside.

Hvorfor går vindsiden av et fjell?

Når luft renner inn i et fjell, kalles den siden av fjellet som det treffer først vindsiden. … Årsaken er at luften synker på lesiden av fjellet, og luften som faller ned er varmere og tørrere, noe som er det motsatte av stigende luft.

Hvorfor heter det Windward og Leeward?

De blir referert til som Windward-øyene på grunn av deres beliggenhet på banen til nordøstlige passatvinder. … De blir referert til som Leeward-øyene på grunn av beliggenheten borte fra passatvinden.

Hvilken side er vindvendt?

Generelt sett er vindsiden den våte, regnfulle og derfor mer frodige, grønne og tropiske delen. Vindsiden vender mot nord eller øst, hvor den får fordelen av den kjølige passatvinden.

Hva skjer på vind- og lesiden?

Windward and Leeward

Kjølig luft når duggpunktet raskere, og resultatet er regn og snø. Ettersom luften topper fjellet og går nedover lebakken, har den imidlertid mistet mye av fuktigheten på vindsiden. Luften på lesiden varmes også når den går ned, og senker fuktigheten enda mer.

Anbefalt: