Logo no.boatexistence.com

Hvem får somatoform lidelse?

Innholdsfortegnelse:

Hvem får somatoform lidelse?
Hvem får somatoform lidelse?

Video: Hvem får somatoform lidelse?

Video: Hvem får somatoform lidelse?
Video: Ehlers-Danlos Syndrome & Dysautonomia 2024, Kan
Anonim

Somatiseringsforstyrrelser ser ut til å være mer vanlig hos kvinner enn menn, med en livstidsprevalens på 0,2 til 2 prosent hos kvinner sammenlignet med mindre enn 0,2 prosent hos menn. Subterskel-somatiseringsforstyrrelse kan ha en prevalens opptil 100 ganger større.

Hvem er i faresonen for somatoform lidelse?

Risikofaktorer

Har en medisinsk tilstand eller kommer seg fra en. Å være i fare for å utvikle en medisinsk tilstand, for eksempel å ha en sterk familiehistorie med en sykdom. Opplever stressende livshendelser, traumer eller vold. Etter å ha opplevd tidligere traumer, som for eksempel seksuelle overgrep i barndommen.

Hvem er mest sannsynlig å ha somatiske symptomer?

Hvem er rammet av somatisk symptomlidelse? Kvinner har ti ganger større sannsynlighet for å rapportere somatiske symptomer enn menn. Dette forklares med at lidelsen ofte er relatert til overgrep og traumer i barndommen som kvinner oftere er utsatt for enn menn.

Forekommer somatisk symptomlidelse i familier?

Som mange medisinske problemer, somatiske symptomer og relaterte lidelser går ofte i familier. De har også en tendens til å komme og gå over tid.

Hva er felles for alle somatoforme lidelser?

I følge DSM IV er fellestrekket ved somatoforme lidelser « tilstedeværelse av fysiske symptomer som tyder på en generell medisinsk tilstand og ikke fullt ut forklares av generell medisinsk tilstand, rusmiddelbruk eller en annen psykisk lidelse».

Anbefalt: