Logo no.boatexistence.com

Skal jeg bruke programmet?

Innholdsfortegnelse:

Skal jeg bruke programmet?
Skal jeg bruke programmet?

Video: Skal jeg bruke programmet?

Video: Skal jeg bruke programmet?
Video: Топ 5 скрытых полезных программ Windows 10 2024, Kan
Anonim

På britisk engelsk er program den foretrukne skrivemåten, selv om programmet ofte brukes i datasammenheng. For flere tiår siden dukket programmet opp i amerikansk og britisk skrift. På det nittende århundre begynte britene å favorisere den franske måten å stave it-program på. … Program kan også fungere som et verb.

Hvorfor bruker vi program?

For britisk engelsk: Bruk "program" for alt som har med datamaskiner å gjøre. Bruk "program" når du trenger et verb. Bruk "program" for et substantiv som betyr reiserute, TV- eller radioprogram, eller en samling arbeidsprosjekter.

Bruker NZ program eller program?

program/program

UK og NZ engelsk: bruk 'program' som substantiv og verb for dataindustrien; bruk 'program' for alle andre typer opplegg. Amerikansk engelsk: bruk "program" for både substantiv og verb i alle sammenhenger.

Bruker kanadiere programmet?

Program eller program? Med mindre du skriver for et britisk publikum, , bør du bruke "program" Selv steder som Australia og Canada, som i noen tilfeller bruker britiske stavemåter, favoriserer "program" for dette ordet. Det eneste andre unntaket ser ut til å være New Zealand, der «program» fortsatt er vanlig.

Hva kalles program?

/ (ˈprəʊɡræm) / substantiv. en skriftlig eller trykt liste over begivenhetene, utøvere osv. i en offentlig forestilling. en forestilling eller serie med forestillinger, ofte presentert til et fastsatt tidspunkt, spesielt på radio eller TV.

Anbefalt: