Logo no.boatexistence.com

Hvor kom jubileer fra?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kom jubileer fra?
Hvor kom jubileer fra?

Video: Hvor kom jubileer fra?

Video: Hvor kom jubileer fra?
Video: Prince Charles Has Met Lili 👨‍🦳👧 2024, Kan
Anonim

Feiring av bryllupsdager er en tradisjon med germansk opprinnelse som går tilbake til middelalderen. Etter 25 års ekteskap ga mannen sin kone en sølvkrans, og etter 50 år en gullkrans. Fra denne skikken oppsto anerkjennelsen av bryllupsdager i sølv og gull.

Når begynte jubileer?

Bryllupsdagsopprinnelsen ble først sett i det gamle Roma Det er også opptak av bryllupsdagen i middelalderens Tyskland. Det er ingen spesifikke tradisjoner eller ordentlige opptegnelser før 18th-tallets Tyskland hvor det var mer utbredt. Den gang ble ikke året feiret.

Hvem kom med de tradisjonelle jubileumsgavene?

Praksisen med å gi særegne gaver på forskjellige bryllupsdager oppsto i Sentral-Europa. Blant middelaldertyskerne var det vanlig at venner ga en kone en krans av sølv når hun hadde levd med mannen sin i tjuefem år.

Hvorfor har vi bryllupsdager?

En bryllupsdag setter en nål på kalenderen for å minne deg på en av de viktigste dagene i ditt voksne liv. Jubileer gjelder par muligheten til å reflektere over forholdet deres så langt mens tradisjonene lar par komme sammen for å feire hverandres prestasjoner og kjærlighet.

Er bryllupsdager hedenske?

Opprinnelsen

Bryllupsdager har blitt feiret siden 1800-tallet. … Til å begynne med var bare multiplene av ti (10th, 20th, 30th) som var feiret med familien og så begynte par å feire privat hvert år. Listene vi kjenner i dag er hedenske og vi vet ikke deres eksakte opprinnelse

Anbefalt: