Logo no.boatexistence.com

Er en fordring en debitor?

Innholdsfortegnelse:

Er en fordring en debitor?
Er en fordring en debitor?

Video: Er en fordring en debitor?

Video: Er en fordring en debitor?
Video: Hva er en debitor? 2024, Kan
Anonim

En debitor er en som skylder deg penger, vanligvis fordi du har fakturert dem for leverte varer eller tjenester. … Prosessen med å håndtere debitorer blir ofte referert til som kundefordringer. Merk: Dette kapittelet gjelder ikke for MoneyWorks Cashbook som ikke støtter debitorer.

Er fordring en kreditor eller debitor?

Debitorer er en kundefordring mens kreditorer er en leverandørgjeld. Begrepet debitor kommer fra ordet 'debere' på latin som betyr ingen skyld, mens begrepet kreditor kommer fra ordet 'creditum' på latin som betyr å låne.

Er fordring det samme som debitor?

Kundeskyldnere er fakturaer som kundene skylder deg. De kalles også noen ganger debitorer eller kundefordringer. Kundeskyldnere kan i tillegg referere til de kundene som skylder deg penger. … Beløpet kunden skylder deg fra den fakturaen er en del av dine kundeskyldnere.

Er en debitor en kreditor?

Kredorer er enkeltpersoner/bedrifter som har lånt ut penger til et annet selskap og derfor skylder penger. Debitorer er derimot enkeltpersoner /selskaper som har lånt midler fra en bedrift og derfor skylder penger.

Hvilken type konto er en fordring?

Kundefordringer er en aktivakonto på balansen som representerer penger til et selskap på kort sikt. Kundefordringer opprettes når et selskap lar en kjøper kjøpe sine varer eller tjenester på kreditt.

Anbefalt: