Logo no.boatexistence.com

Hva betyr luftrom?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr luftrom?
Hva betyr luftrom?

Video: Hva betyr luftrom?

Video: Hva betyr luftrom?
Video: Eiendomsgrenser 2: Grensefastsettelse ved og i vassdrag, sjø, undergrunn og luftrom 2024, Kan
Anonim

Luftrom er den delen av atmosfæren som kontrolleres av et land over dets territorium, inkludert dets territorialfarvann eller, mer generelt, en hvilken som helst spesifikk tredimensjonal del av atmosfæren. Det er ikke det samme som romfart, som er den generelle betegnelsen for jordens atmosfære og det ytre rom i dens nærhet.

Hva betyr luftrom?

: rommet som ligger over jorden eller over et bestemt område med land eller vann spesielt: rommet som ligger over en nasjon og kommer under dens jurisdiksjon.

Hvem kontrollerer luftrommet?

U. S. Kongressen har gitt the Federal Aviation Administration (FAA) myndighet til å regulere områdene luftromsbruk, styring og effektivitet, lufttrafikkkontroll, sikkerhet, navigasjonsfasiliteter og flystøy ved kilden.49 U. S. C. §§ 40103, 44502 og 44701-44735.

Hva er formålet med luftrom?

Airspace System

Det primære formålet med ATC-systemet er å forhindre en kollisjon mellom fly som opererer i systemet og å organisere og fremskynde trafikkflyten I I tillegg til hovedfunksjonen har ATC-systemet muligheten til å tilby (med visse begrensninger) tilleggstjenester.

Hvordan fungerer luftrommet?

Når et fly reiser gjennom en gitt luftromsavdeling, overvåkes det av en eller flere flygeledere som er ansvarlige for den divisjonen. … Når flyet forlater den luftromsdivisjonen og går inn i en annen, gir flygelederen det videre til kontrollørene som er ansvarlige for den nye luftromsdivisjonen.

Anbefalt: