Logo no.boatexistence.com

Hva er forskjellen mellom en jetmotor og en turboprop?

Innholdsfortegnelse:

Hva er forskjellen mellom en jetmotor og en turboprop?
Hva er forskjellen mellom en jetmotor og en turboprop?

Video: Hva er forskjellen mellom en jetmotor og en turboprop?

Video: Hva er forskjellen mellom en jetmotor og en turboprop?
Video: Микро реактивный двигатель 2024, Kan
Anonim

Hovedforskjellen mellom en turboprop og en jet er at en turboprop er en jetmotor som dreier en propell. Turboprops er en hybrid av jetmotorer og den mer tradisjonelle stempelmotorpropellen som du ser på mindre, lette fly.

Betraktes en turboprop som en jet?

Selv om turboprops vanligvis ikke anses som private jetfly, faller de fortsatt i privatjetkategorien fordi de drives av en turbinmotor. I virkeligheten er et turbopropfly mer som en krysning mellom et stempelpropfly og en turbinmotorjet.

Hva er forskjellen mellom turboprop- og jetmotorer?

Turboprops og jetfly er begge bygget med en turbin- eller jetmotor. Jetfly har turbinmotorer innkapslet med vifteblader mens turbopropeller har en propell på utsiden. Dette er mye annerledes enn med stempelmotorer, som også har propeller, men som er mye annerledes mekanisk.

Er propellfly mer drivstoffeffektive enn jetfly?

Propulsiv effektivitet

Turboprops har en optimal hastighet under 460 miles per time (740 km/t). Dette er mindre enn jetfly som brukes av store flyselskaper i dag, men propellfly er mye mer effektive … Propfans er en mer drivstoffeffektiv teknologi enn jetmotorer eller turboprops.

Hva er turboprops bra for?

Turboprop-motorer er lette, slik at de kan gi bedre ytelse under start samtidig som drivstoffeffektiviteten opprettholdes. Det er færre bevegelige deler i en turbopropmotor sammenlignet med andre motorer, noe som gjør den mer pålitelig når det gjelder mekaniske aspekter.

Anbefalt: