Logo no.boatexistence.com

Hva dreper søt fiolett?

Innholdsfortegnelse:

Hva dreper søt fiolett?
Hva dreper søt fiolett?

Video: Hva dreper søt fiolett?

Video: Hva dreper søt fiolett?
Video: Wild Violet Sugar 2024, Kan
Anonim

Bruk en bredbladsdreper som inneholder 2, 4-D eller Dicamba, og den vil selektivt drepe fiolene uten å skade gresset. Et annet flott villfiolett ugressmiddel kalles Drive (quinclorac). Quinclorac selges også i andre ugrasbekjempende produkter, under forskjellige navn.

Hvordan dreper du fioler naturlig?

Å lage en hjemmelaget ugressmiddel for å kontrollere villfioler krever blanding av hagebrukseddik med vann Du kan bruke et forhold på 80 prosent vann og 20 prosent eddik. Dette hjemmelagde ugressmiddelet for villfiolett har en kontrollrate på 80 prosent sammenlignet med de fleste bredbladede ugresset når det sprayes på den fornærmende plantens løvverk.

Hvordan dreper jeg fioler i plenen min?

Bruk kjemiske ugressmidler.

Hvis store plenområder påvirkes, kan fioler drepes selektivt med Trimec (en kombinasjon av 2, 4-D, MCPP og dicamba) eller triclopyr (Turflon). Turflon er det foretrukne ugressmiddelet for plenindustrien, men Trimec er lettere tilgjengelig.

Hvordan blir du kvitt villfioler i et blomsterbed?

Kontroll av fioler i senger og border

  1. Roundup. Hvis fiolene er på et sted som er adskilt fra stauder og andre planter, kan du bruke Roundup (eller et annet merke av ikke-selektivt ugressmiddel). …
  2. Håndluking. Håndtrekking eller luking er arbeidskrevende, men det er den beste måten å kontrollere fioler på. …
  3. Mulching.

Er Sweet Violet invasivt?

Identifisering av fioler er ikke lett. … Den velduftende søte fiolen, Viola odorata, blir ofte anklaget for invasive forbrytelser til sin ville slektning, men det er en europeisk import, selv om den er allment naturalisert, mens den vanlige villblå fiolen, nå kjent som Viola sororia, er en nordamerikansk innfødt.

Anbefalt: