Logo no.boatexistence.com

Hva betyr velgjøring?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr velgjøring?
Hva betyr velgjøring?

Video: Hva betyr velgjøring?

Video: Hva betyr velgjøring?
Video: Hva du betyr 2024, Kan
Anonim

Beneficence er et begrep innen forskningsetikk som sier at forskere skal ha forskningsdeltakerens velferd som mål for enhver klinisk utprøving eller annen forskningsstudie. Antonymet til dette begrepet, maleficence, beskriver en praksis som motsetter velferden til enhver forskningsdeltaker.

Hva betyr velgjørelse?

Beneficence er definert som en handling av nestekjærlighet, barmhjertighet og vennlighet med en sterk konnotasjon av å gjøre godt mot andre, inkludert moralsk forpliktelse … I sammenheng med forholdet mellom profesjonell og klient, er fagpersonen forpliktet til, alltid og uten unntak, å favorisere kundens velvære og interesser.

Hva er et eksempel på godgjørelse?

Beneficence er definert som vennlighet og nestekjærlighet, som krever handling fra sykepleierens side for å komme andre til gode. Et eksempel på en sykepleier som demonstrerer dette etiske prinsippet er ved å holde en døende pasients hånd.

Hva er det etiske prinsippet om velgjørenhet?

Beneficence. Prinsippet om velgjørenhet er legens plikt til å handle til fordel for pasienten og støtter en rekke moralske regler for å beskytte og forsvare andres rett, forhindre skade, fjerne forhold som vil forårsake skade, hjelpe personer med nedsatt funksjonsevne og redde personer i fare.

Hva betyr eller indikerer velgjøring?

1: kvaliteten eller tilstanden til å gjøre eller produsere godt: kvaliteten eller tilstanden til å være velgjørende beundret for sin velgjørende. 2: velgjøring skjenke dine velgjørelser sjenerøst- W. L. Sullivan.

Anbefalt: