Logo no.boatexistence.com

Er en fotokjemisk smog?

Innholdsfortegnelse:

Er en fotokjemisk smog?
Er en fotokjemisk smog?

Video: Er en fotokjemisk smog?

Video: Er en fotokjemisk smog?
Video: Würth kjemisk ankerfesting med WIT-VM200 2024, Kan
Anonim

Fotokjemisk smog er en type smog som produseres når ultrafiolett lys fra solen reagerer med nitrogenoksider i atmosfæren. Den er synlig som en brun dis, og er mest fremtredende om morgenen og ettermiddagen, spesielt i tettbefolkede, varme byer.

Hva er fotokjemisk smog forårsaket av?

Fotokjemisk smog produseres når sollys reagerer med nitrogenoksider og minst én flyktig organisk forbindelse (VOC) i atmosfæren. Nitrogenoksider kommer fra bileksos, kullkraftverk og utslipp fra fabrikken.

Hvilken er tilstede i fotokjemisk smog?

Blant forurensningene som er involvert i fotokjemisk smog er ozon, nitrogendioksid og peroksyacylnitrat (PAN) Nitrogendioksidet, og andre oksider av nitrogen, er primære forurensninger produsert ved dissosiasjon i forbrenningsreaksjoner, og både 'prompt' og 'termisk' NOx kan være involvert i reaksjonene.

Hva er fotokjemisk smog og hva er dens virkninger?

Fotokjemisk smog dannes når forurensninger som hydrokarboner og nitrogenoksid interagerer med sollys og danner kjemikalier som NO2, peroksyacylnitrat (PAN), ozon, akrolein og formaldehyd. … Fotokjemisk smog fører til oppsprekking av gummi og omfattende skade på plantelivet

Hva er en fotokjemisk smog?

Fotokjemisk smog er en blanding av forurensninger som dannes når nitrogenoksider og flyktige organiske forbindelser (VOC) reagerer på sollys, og skaper en brun dis over byer. Det har en tendens til å forekomme oftere om sommeren, fordi det er da vi har mest sollys.

Anbefalt: