Logo no.boatexistence.com

Hvorfor hopper hoppende chollaer?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor hopper hoppende chollaer?
Hvorfor hopper hoppende chollaer?

Video: Hvorfor hopper hoppende chollaer?

Video: Hvorfor hopper hoppende chollaer?
Video: Derfor kan hestehuller være livsfarlige 2024, Juli
Anonim

“Når en ledd løsner og kommer i kontakt med bakken, vil den rote seg. Det er en fin måte å spre seg selv på.» Å hoppe cholla øker reproduksjonspotensialet deres ytterligere ved å ta en tur – via de lett løsnede ryggradene – på forbipasserende mennesker eller dyr.

Er hopping cholla giftig?

Forkjemper for naturlig helse, Dr. Andrew Weil, beskriver hoppechollaen som den farligste kaktusen der han bor i nærheten av Tucson, Arizona. En refleks for å suge de smertefulle glochidene ut av huden kan få dem til å legge seg inn i det myke vevet i munnen, tungen, svelget og luftrøret, og kan være dødelig, råder KCET.

Kan kaktus skyte mot deg?

Det er ingen kaktuser som kan skyte nåler. Selv den hoppende chollaen (uttales "Choy-a") skyter ikke nålene sine. Nålene er bare veldig løst koblet til kaktusen, løsner lett fra den og festes lett til hud eller klær.

Hopper kaktusnåler?

Men ikke bekymre deg, " kaktusen som skyter nåler" hopper ikke eller skyter nåler … Denne evnen til å feste seg enkelt er sannsynligvis grunnen til at folk sier at den hopper eller skyter nåler. Chollaen løsner lett som en måte å overleve på. Når et ledd skiller seg og deretter faller på bakken, roter det seg.

Er det en kaktus som beveger seg?

Den smale halvøya Baja California Sur, som stikker inn i det sentrale Stillehavet utenfor Mexicos vestkyst, er hjemsted for en unik kaktusart kjent som " krypende djevel" (Stenocereus eruca). … Så den snikende djevelen dreper ikke bare seg selv for å bevege seg, den kannibaliserer også blindveien for å overleve.

Anbefalt: