Logo no.boatexistence.com

I siviliserende oppdrag?

Innholdsfortegnelse:

I siviliserende oppdrag?
I siviliserende oppdrag?

Video: I siviliserende oppdrag?

Video: I siviliserende oppdrag?
Video: Sumerian Tablets - Patriarch Enoch received information from the Ancient Aliens 2024, Kan
Anonim

Siviliserende oppdrag (spansk: misión civilizadora; portugisisk: Missão civilizadora; fransk: Mission civilisatrice) er en politisk begrunnelse for militær intervensjon og for kolonisering som påstår å lette moderniseringen og vestliggjøringen av urfolk, spesielt i perioden fra 15. til …

Hva er konseptet med siviliserende oppdrag?

Siviliserende oppdrag er en bred ideologi som kombinerer fire hovedidealer; Opplysningsidealer, kristne/evangeliske ideer om pre-destinasjon, rasistiske ideer om hvit overlegenhet og liberalisme Alle disse idealene har hatt en betydelig rolle i vår forståelse av britisk imperialisme før 1939.

Hva var imperialismens siviliserende oppdrag?

I imperialismens epoke på 1800- og 1900-tallet var det siviliserende oppdraget et stadig skiftende sett av ideer og praksiser som ble brukt for å rettferdiggjøre og legitimere etableringen og videreføringen av utenlandske kolonier, både for å underkaste folk og til borgere eller undersåtter i hjemlandet.

Hva omfattet det europeiske sivilisasjonsoppdraget?

Det europeiske sivilisasjonsoppdraget inkluderte det å være deres plikt å sivilisere de underordnede rasene og bringe kristendommen til hedningene, regjeringen til uordnede land, arbeid, disiplin og produksjon til " late innfødte"-klær for nakne, helsehjelp til alle syke og utdanning for uvitende og analfabeter.

Hva var quizlet for siviliserende oppdrag?

kan sees på som europeisk imperialisme/kolonialisme ved å prøve å påtvinge deres idealer. I stedet for bare å styre kolonifolk, ville europeerne forsøke å vestliggjøre dem i samsvar med en kolonial ideologi kjent som "assimilering". …

Anbefalt: