Logo no.boatexistence.com

Når begynte pseudepigrafa?

Innholdsfortegnelse:

Når begynte pseudepigrafa?
Når begynte pseudepigrafa?

Video: Når begynte pseudepigrafa?

Video: Når begynte pseudepigrafa?
Video: Лекция JADAM, часть 18. РЕШЕНИЯ JNP, которые могут заменить химические пестициды. 2024, Kan
Anonim

Pseudepigrafen stammer vanligvis fra det andre tempelet og den tidlige kristne perioden, ca. 200 f. Kr. til 200 e. Kr. Mens selve begrepet stammer fra den greske betydningen "feilaktig tilskrevet", er funksjonen til pseudepigrafiske tekster mer kompleks enn det som i moderne samfunn ganske enkelt ville være forfalskning.

Hvor kom pseudepigrafen fra?

Pseudepigrapha kommer fra et gresk substantiv som angir skrifter med falsk overskrift eller navn; i moderne dialog rundt tidlig kristendom og jødedom har det imidlertid kommet til å betegne ikke-kanoniske skrifter (dvs. Jobs testamente, 1. Enok, Aristeas-brevet) i henhold til den protestantiske bibelske kanon.

Er pseudepigrafi i Bibelen?

pseudepigrapha, i bibelsk litteratur, et verk som påvirker bibelsk stil og vanligvis falskt tilskriver forfatterskap til en bibelsk karakter. Pseudepigrafer er ikke inkludert i noen kanon.

Hva er forskjellen mellom apokryfene og pseudepigrafen?

Apokryfe per se er utenfor den hebraiske bibelen kanon, ikke ansett som guddommelig inspirert, men ansett som verdig å studere av de troende. Pseudepigrapha er falske verk som tilsynelatende er skrevet av en bibelsk figur. Deuterokanoniske verk er de som er akseptert i én kanon, men ikke i alle.

Hva betyr ordet pseudepigrapha i Bibelen?

I bibelstudier refererer pseudepigrapha spesielt til verk som utgir seg for å være skrevet av kjente myndigheter i enten Det gamle og Det nye testamentet eller av personer involvert i jødisk eller kristen religionsstudie eller historie… Et eksempel på en tekst som er både apokryfisk og pseudepigrafisk er Salomos Odes.

Anbefalt: