Logo no.boatexistence.com

Vokser skjoldbruskkjertelen ut igjen?

Innholdsfortegnelse:

Vokser skjoldbruskkjertelen ut igjen?
Vokser skjoldbruskkjertelen ut igjen?

Video: Vokser skjoldbruskkjertelen ut igjen?

Video: Vokser skjoldbruskkjertelen ut igjen?
Video: Can thyroid grow back after Total Thyroidectomy? - Dr. Anantharaman Ramakrishnan 2024, Juni
Anonim

Selv om skjoldbruskkjertelen har kapasitet til å vokse som svar på en stimulus som forstyrrer hypofyse-thyreoidea-aksen, anses ikke skjoldbruskkjertelen som et regenerativt organ.

Kan skjoldbruskkjertelen din regenereres?

Selv om skjoldbruskkjertelen anses for å være et sovende organ, kan den regenereres gjennom økt celleproliferasjon når det er nødvendig. Men mekanismen for regenerering er fortsatt ukjent.

Hva skjer hvis skjoldbruskkjertelen din fjernes?

Hvis hele skjoldbruskkjertelen din fjernes, kroppen din kan ikke lage skjoldbruskkjertelhormon Uten erstatning vil du utvikle tegn og symptomer på underaktiv skjoldbruskkjertel (hypotyreose). Derfor må du ta en pille hver dag som inneholder det syntetiske skjoldbruskkjertelhormonet levotyroksin (Synthroid, Unithroid, andre).

Hvor lenge kan du leve uten skjoldbruskkjertelen?

Kan du leve uten skjoldbruskkjertelen? Det korte svaret er ja. Folk kan leve fulle, lange liv uten skjoldbruskkjertelen (eller med en underaktiv skjoldbruskkjertel) hvis de tar medisiner for å erstatte fraværet av skjoldbruskkjertelhormoner i kroppen med skjoldbruskkjertelmedisiner.

Hva er de langsiktige effektene av å fjerne skjoldbruskkjertelen?

Bivirkninger av fjerning av skjoldbruskkjertelen er hypotyreose (lavt thyroidhormon), lavt kalsium, skjelving og spasmer. Skjoldbruskkjertelen er en sommerfuglformet endokrin kjertel som ligger under adamseplet i nedre del av halsen og vikler seg rundt luftrøret (luftrøret).

Anbefalt: