Er st emilion i bordeaux?

Innholdsfortegnelse:

Er st emilion i bordeaux?
Er st emilion i bordeaux?

Video: Er st emilion i bordeaux?

Video: Er st emilion i bordeaux?
Video: BORDEAUX WINE REGION: the stunning town Saint-Émilion & the MOST BEAUTIFUL area in France 2024, September
Anonim

Saint-Émilion er en appellasjon og nøkkelvinby i Libournais-distriktet i Bordeaux, viktig både med tanke på kvalitet og kvantitet.

Hvor er St. Emilion fra?

Saint-Émilion er en appellation d'origine contrôlée (AOC) for vin i Bordeaux-vinregionen i Frankrike, der den ligger i underregionen Libourne på høyre bredd av Dordogne.

Hvilken type vin er Saint-Émilion?

På høyre bredd av elven Garonne spesialiserer appellasjonen seg på røde viner fra druesortene Merlot og Cabernet Franc Vinene til St-Émilion er generelt herlig komplekse og elegante. Vanlige fruktsmaker inkluderer plommer, jordbær, kirsebær som kan bli mer tørket og stuet med alderen.

Hvilke viner er Bordeaux?

De utpekte røde druesortene i Bordeaux er Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec og Carmenere. Generelt sett er venstre bredd kjent for sine Cabernet Sauvignon-dominerte viner og høyre bredd for sin Merlot.

Er St. Emilion en Burgund?

The Right Bank inkluderer St. -Emilion og Pomerol (dominert av Merlot). Hvit Bordeaux, eller Bordeaux blanc, er først og fremst en blanding av Sauvignon Blanc og Sémillon. … Burgogne er like kjent for sine hvite og røde viner.

Anbefalt: