Logo no.boatexistence.com

Hvordan blir bier afrikanisert?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan blir bier afrikanisert?
Hvordan blir bier afrikanisert?

Video: Hvordan blir bier afrikanisert?

Video: Hvordan blir bier afrikanisert?
Video: How to Win in ARM WRESTLING Every Time 2024, Kan
Anonim

Den vanligste måten en europeisk honningbikube blir afrikanisert på, er gjennom krysning under en ny dronnings parringsflukt.

Hvorfor blir bier afrikanisert?

Den afrikanske bien er en hybridart av den vestlige honningbien. Disse såk alte «killer»-biene ble etablert da bier fra Sør-Afrika og lokale brasilianske honningbier paret seg … Så, i 1990, ankom de første permanente afrikaniserte biekoloniene Texas fra Mexico.

Hva gjør bier til drepebier?

Men morderbier - hybrider av den relativt føyelige europeiske stammen av honningbier og en mer aggressiv afrikansk slektning - er spesielt voldsomme. Hybridene dukket opp etter at afrikanske bier ble importert til Brasil på 1950-tallet. … De samlet også bier som ble igjen i bikuben.

Hvordan vet du om bier er afrikanisert?

Hybride afrikanske bier varierer fra koloni til koloni, og aggresjonsnivået deres kan variere. Den beste måten å finne ut om bier er afrikanisert på er ved å la en entomolog se dem under et mikroskop og/eller gjennom DNA-analyse.

Hvor kom afrikaniserte bier fra?

Situasjonen: Afrikaniserte honningbier er en hybrid mellom europeiske og afrikanske bieunderarter som utilsiktet ble sluppet ut i Brasil på 1950-tallet. De har spredt seg sørover så langt som til Nord-Argentina og nordover til USA, så vel som over store deler av Sør- og Mellom-Amerika.

Anbefalt: