Logo no.boatexistence.com

Når en massiv stjerne eksploderer kalles den?

Innholdsfortegnelse:

Når en massiv stjerne eksploderer kalles den?
Når en massiv stjerne eksploderer kalles den?

Video: Når en massiv stjerne eksploderer kalles den?

Video: Når en massiv stjerne eksploderer kalles den?
Video: Volbeat - For Evigt ft. Johan Olsen (Lyric Video) 2024, April
Anonim

Noen typer stjerner utløper med titaniske eksplosjoner, k alt supernovaer. Når en stjerne som solen dør, kaster den de ytre lagene ut i verdensrommet, og lar den varme, tette kjernen avkjøles over eonene.

Hva skjer når en massiv stjerne eksploderer?

Når kjernene kollapser for å danne tette stjerneobjekter k alt nøytronstjerner, sprenger de av de ytre lagene av stjernen i en supernova … Når kjernen kollapser, smeller eksplosjonsbølgen inn i det tette materialet over, som hindrer eksplosjonen. I stedet for å lage en supernova, imploderer stjernen og danner et svart hull.

Når en massiv stjerne eksploderer en supernova?

For kjernemasser på 40–60 M stopper kollapsen og stjernen forblir intakt, men kollaps vil skje igjen når en større kjerne har dannet seg. For kjerner på rundt 60–130 M ☉, er fusjonen av oksygen og tyngre grunnstoffer så energisk at hele stjernen blir forstyrret, og forårsaker en supernova.

Er supernova en døende stjerne?

En supernova er en massiv eksplosjon av en døende stjerne Hendelsen skjer under de siste utviklingsstadiene til en massiv stjerne, som er i ferd med å dø. Eksplosjonene er ekstremt lyse og kraftige. Stjernen, etter eksplosjon, blir til en nøytronstjerne eller et svart hull, eller blir fullstendig ødelagt.

Hvorfor eksploderer supernovaer?

Det er en balanse mellom tyngdekraften som presser inn på stjernen og varme og trykk som presser utover fra stjernens kjerne. Når en massiv stjerne går tom for drivstoff, avkjøles den. Dette fører til at trykket synker. … Kollapsen skjer så raskt at den skaper enorme sjokkbølger som får den ytre delen av stjernen til å eksplodere!

Anbefalt: