Logo no.boatexistence.com

Hvordan eksploderer en stjerne?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan eksploderer en stjerne?
Hvordan eksploderer en stjerne?

Video: Hvordan eksploderer en stjerne?

Video: Hvordan eksploderer en stjerne?
Video: Stjerners udvikling 2024, Kan
Anonim

Det er en balanse mellom tyngdekraften som presser inn på stjernen og varme og trykk som presser utover fra stjernens kjerne. Når en massiv stjerne går tom for drivstoff, avkjøles den Dette får trykket til å falle. … Kollapsen skjer så raskt at den skaper enorme sjokkbølger som får den ytre delen av stjernen til å eksplodere!

Hvordan og hvorfor eksploderer stjerner?

Slike stjerner eksploderer når de bruker opp kjernebrenselet og kollapser Stjerner som veier mer enn åtte ganger solens masse brenner raskt gjennom hydrogenbrenselet, men når en massiv stjerne løper lite drivstoff tappes inn i et annet. … For å kompensere for energitapet, brenner kjernen sitt atombrensel enda raskere.

Er det mulig for stjerner å eksplodere?

Supernovas er gigantiske eksplosjoner som kan oppstå når stjerner dør. Disse utbruddene kan kort overgå alle de andre solene i disse stjernenes galakser, noe som gjør dem synlige fra halvveis over hele kosmos. I flere tiår har forskere kjent til to hovedtyper av supernovaer.

Hvorfor eksploderer stjerner til slutt?

Når drivstoffet tar slutt i midten av stjernen, får tyngdekraften det til å kollapse. For stjerner som Solen blir sentrum knust ned til noe omtrent på størrelse med jorden. For mye mer massive stjerner er tyngdekraften så sterk at sentrum knuses til det punktet hvor en voldsom eksplosjon oppstår.

Hva skjer før en stjerne eksploderer?

Hva skjer før en stjerne eksploderer og dør: Ny forskning på ' pre-supernova'-nøytrinoer … Når en stjerne dør, sender den ut et stort antall nøytrinoer som antas å drive den resulterende supernovaeksplosjonen. Nøytrinoene strømmer fritt gjennom og ut av stjernen før eksplosjonen når stjernens overflate.

Anbefalt: