Logo no.boatexistence.com

Hvor kommer infrarøde bølger fra?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kommer infrarøde bølger fra?
Hvor kommer infrarøde bølger fra?

Video: Hvor kommer infrarøde bølger fra?

Video: Hvor kommer infrarøde bølger fra?
Video: Tour of the EMS 04 - Infrared Waves 2024, Kan
Anonim

Siden den primære kilden til infrarød stråling er varme eller termisk stråling, stråler ethvert objekt som har en temperatur i det infrarøde. Selv gjenstander som vi tenker på som veldig kalde, for eksempel en isbit, sender ut infrarødt.

Hvor finnes infrarøde bølger?

Infrarød stråling (IR), eller infrarødt lys, er en type strålingsenergi som er usynlig for menneskelige øyne, men som vi kan føle som varme. Alle objekter i universet sender ut et visst nivå av IR-stråling, men to av de mest åpenbare kildene er solen og ilden.

Hva er en naturlig kilde til infrarøde bølger?

Bølgelengdeområde og kilder

Vanlige naturlige kilder er solstråling og brannVanlige kunstige kilder inkluderer varmeapparater og infrarøde lamper som brukes og i hjemmet og i infrarøde badstuer for helseformål. Industrielle varmekilder som stål/jernproduksjon faller også inn i det infrarøde området.

Hva er tre kilder til infrarøde bølger?

Infrarød kilde, i astronomi, en hvilken som helst av forskjellige himmelobjekter som utstråler målbare mengder energi i det infrarøde området av det elektromagnetiske spekteret. Slike objekter inkluderer solen og planetene, visse stjerner, tåker og galakser.

Er infrarøde bølger menneskeskapte?

Man‐ laget kilder til IR-stråling inkluderer oppvarmede metaller, smeltet glass, elektriske husholdningsapparater, glødelamper, varmestråler, ovner, sveisebuer og plasmabrennere.

Anbefalt: