Logo no.boatexistence.com

Hvorfor fungerer schusters metode?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor fungerer schusters metode?
Hvorfor fungerer schusters metode?

Video: Hvorfor fungerer schusters metode?

Video: Hvorfor fungerer schusters metode?
Video: Это видео поможет восстановить вашу печень 2024, April
Anonim

Det er mer bratt for innfallsvinkler mindre enn im (innfallsvinkel der avviket er minimum). Denne asymmetriske naturen er det som gjør at Schusters metode fungerer. Hvis du øker innfallsvinkelen, dvs. flytter til høyre for im, vil du merke at liten endring i i endringen i delta er liten.

Hvorfor er Schusters metode nødvendig?

(vi) Fokusering for parallelle stråler etter Schusters metode: Dette er den beste metoden for fokusering av teleskopet og kollimatoren for parallelle stråler innenfor det rommet som er tilgjengelig i det mørke rommet. For å fokusere teleskopet kreves parallelle lysstråler, og dette krever igjen en riktig justert kollimator.

Hvorfor er teleskopet og kollimatoren justert for parallelle stråler?

Teleskopet føres langs aksiallinjen med kollimatoren. Sp alten til kollimatoren er opplyst av en lyskilde … Siden teleskopet allerede er justert for parallelle stråler. et veldefinert bilde av sp alten kan dannes, bare når lysstrålene som kommer ut fra kollimatoren er parallelle.

Hva er bruken av kollimator i spektrometeret?

Collimator, enhet for å endre det divergerende lyset eller annen stråling fra en punktkilde til en parallell stråle. Denne kollimeringen av lyset er nødvendig for å gjøre spesialiserte målinger innen spektroskopi og i geometrisk og fysisk optikk.

Hvorfor trengs to vernier-skalaer for å ta avlesninger på spektrometer?

Gjennomsnitt av de to vernier-avlesningene (for å eliminere enhver systematisk feil fra feiljustering av sirkelskalaen med hensyn til peiling-aksen), og legg resultatet til en av vinkelskalaavlesningene. "

Anbefalt: