Logo no.boatexistence.com

Er målersymmetrier kontinuerlige?

Innholdsfortegnelse:

Er målersymmetrier kontinuerlige?
Er målersymmetrier kontinuerlige?

Video: Er målersymmetrier kontinuerlige?

Video: Er målersymmetrier kontinuerlige?
Video: The Symmetries of the universe 2024, Mars
Anonim

Alle måleteorier som vurderes i litteraturen er kontinuerlige SU(N) symmetriske. Spørsmålet mitt er hvorfor kontinuerlige grupper alltid vurderes for målersymmetrier?

Er målersymmetrier fysiske?

Målesymmetrier karakteriserer en klasse av fysiske teorier, såk alte gauge-teorier eller gauge-feltteorier, basert på kravet til invariansen under en gruppe av transformasjoner, s.k. måletransformasjoner, som forekommer i en teoris rammeverk hvis teorien omfatter flere variabler enn det er fysisk …

Hvorfor er målersymmetri ikke symmetri?

Målersymmetri er ikke en ekte symmetri siden en måletransformasjon ikke relaterer forskjellige tilstander. Det viser at to tilstander faktisk er like Så hvis du har to tilstander og du kan få tilgang til den ene fra den andre, er de faktisk den samme tilstanden. Å inkludere begge ville gjøre Hilbert-plassen over komplett.

Er måleren en symmetri?

En symmetri er invariansen til Hamiltonian under transformasjoner av kvantetilstander, som er elementer i et Hilbert-rom. Målersymmetri er ikke en symmetri fordi den tilsvarende transformasjonen ikke endrer kvantetilstandene.

Er måleinvarians en symmetri?

Siden enhver form for invarians under en felttransformasjon anses som en symmetri, kalles gauge-invarians noen ganger målesymmetri. … Kulminasjonen av disse anstrengelsene er standardmodellen, en kvantefeltteori som nøyaktig forutsier alle de grunnleggende interaksjonene unntatt tyngdekraften.

Anbefalt: