Var den fulle formen for ias?

Innholdsfortegnelse:

Var den fulle formen for ias?
Var den fulle formen for ias?

Video: Var den fulle formen for ias?

Video: Var den fulle formen for ias?
Video: 100 Kids Vs 100 Adults For $500,000 2024, September
Anonim

Den fullstendige formen for IAS er Indian Administrative Service og regnes som Indias fremste embetsverk. … IAS er det permanente byråkratiet i India og utgjør en del av den utøvende grenen. Det er en av de tre All India Services, sammen med Indian Police Service (IPS) og Indian Forest Service (IFS).

Hva er det virkelige navnet til IAS?

IAS: Indian Administrative Service The Indian Administrative Service er den øverste og mest prestisjefylte administrative siviltjenesten i Indias regjering.

Hva er IAS-lønn?

I henhold til 7. lønnskommisjon får en IAS-offiser Rs 56, 100 rupees grunnlønn I tillegg får disse offiserene mange godtgjørelser, inkludert reisegodtgjørelse og reisegodtgjørelse. I henhold til informasjon får en IAS-offiser rundt mer enn én lakh rupees som lønn hver måned, inkludert grunnlønn og godtgjørelser.

Hva er full form for IAS eller IPS?

Svar: Den fullstendige formen for disse vilkårene er. IAS – Indian Administrative Service. IPS – Indisk polititjeneste. DM – District Magistrate.

Hvor mange IAS valgte 2020?

UPSC siviltjenesteresultat 2020 er erklært på upsc.gov.in. Tot alt 761 kandidater er valgt ut sammen med 180 IAS- og 200 IPS-offiserer.

Anbefalt: