Logo no.boatexistence.com

Hva gjorde danaidene?

Innholdsfortegnelse:

Hva gjorde danaidene?
Hva gjorde danaidene?

Video: Hva gjorde danaidene?

Video: Hva gjorde danaidene?
Video: What did the GODS fear… 2024, Kan
Anonim

Myten om Danaides er historien om femti kvinner som begår en fryktelig forseelse: veiledet av faren sin, de dreper alle ektemennene sine på bryllupsnatten! Denne store massakren var utrolig, selv for de blodige antikke greske mytene. Det var en forbrytelse som både mennesker og guder ville straffe.

Hva var Danaids-straffen?

Som straff for sin forbrytelse ble danaïdene i Hades dømt til den endeløse oppgaven å fylle et kar som ikke hadde bunn med vann Drapet på sønnene til Aegyptus av deres koner antas å representere uttørkingen av elvene og kildene i Argolis om sommeren.

Hvorfor drepte Danaids ektemennene sine?

Forbrytelsen deres var ikke mot gudene, men menn: de myrdet ektemennene deres på bryllupsnattenFor å vaske blodet fra hendene og bli frikjent, må de fylle et kar med vann – et kar med hull i bunnen. Tilgivelse er med andre ord umulig. Danaidene startet ikke mordere.

Hvorfor ble danaidene fordømt og hvordan ble de straffet?

Danaidene i underverdenen

Det sies at så snart de førtiåtte morderende konene døde, ble de alle straffet for å ha brutt ekteskapsløftene sine i dypet av Underverden, kanskje til og med i Tartarus.

Hva er danaidene i gresk mytologi?

I gresk mytologi var danaïdene (/dəˈneɪ. ɪdiːz/; gresk: Δαναΐδες), også danaider eller danaider, de femti døtrene til Danaus. … De skulle gifte seg med de 50 sønnene til Danaus tvillingbror Aegyptus, en mytisk konge av Egypt.

Anbefalt: