Logo no.boatexistence.com

Gjør et greenstick-brudd vondt?

Innholdsfortegnelse:

Gjør et greenstick-brudd vondt?
Gjør et greenstick-brudd vondt?

Video: Gjør et greenstick-brudd vondt?

Video: Gjør et greenstick-brudd vondt?
Video: ЗАМОРОЗЬТЕ КОСТИ И ВАРИТЕ 6 ЧАСОВ! Рецепт который изменит вашу жизнь! 2024, Kan
Anonim

Mens greenstick-brudd for det meste forekommer hos spedbarn eller småbarn, kan de noen ganger forekomme hos barn i de tidlige ungdoms- og før-ungdomsårene. Et greenstick brudd kan være veldig smertefullt Hos mindre barn og babyer vil et greenstick-brudd nesten universelt få barnet til å gråte utrøstelig.

Er greenstick-brudd smertefulle?

Noen kliniske trekk ved et greenstick-brudd ligner på et standard langt beinbrudd – greenstick frakturer forårsaker norm alt smerter i det skadde området Siden disse bruddene spesifikt er et pediatrisk problem, vil et eldre barn beskytte den frakturerte delen og babyer kan gråte utrøstelig.

Trenger du gips for et greenstick-brudd?

De fleste greenstick-frakturer behandles med a gips Dette hjelper ikke bare med å holde beinene på plass mens de gror, men også for å forhindre ytterligere brudd på det allerede skadede beinet. Fordi greenstick-brudd ikke er en fullstendig pause, kan legen din bestemme at en avtakbar skinne vil være tilstrekkelig for å helbrede lemmen.

Hva er symptomene på et greenstick-brudd?

Symptomer på greenstick-brudd inkluderer:

  • Smerte.
  • blåmerker.
  • Ømhet.
  • Hevelse.
  • Deformitet (en bøyning eller vridning) av den berørte kroppsdelen.

Hvor lenge gjør et greenstick-brudd vondt?

Røntgenstråler er påkrevd i løpet av noen uker for å sikre at bruddet gror ordentlig, for å kontrollere beinjusteringen og for å avgjøre når gips ikke lenger er nødvendig. De fleste greenstick-brudd krever fire til åtte uker for fullstendig helbredelse, avhengig av pausen og barnets alder.

Anbefalt: