Logo no.boatexistence.com

Hva er en gjeddemann?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en gjeddemann?
Hva er en gjeddemann?

Video: Hva er en gjeddemann?

Video: Hva er en gjeddemann?
Video: The Value of the Pike Emerges When Used Correctly 2024, Kan
Anonim

En gjedde er et stangvåpen, et veldig langt fremstøtsspyd som tidligere ble mye brukt av infanteri. Gjedder ble brukt regelmessig i europeisk krigføring fra senmiddelalder til tidlig moderne periode, og var …

Hva er meningen med pikeman?

: en soldat bevæpnet med en gjedde.

Hvordan kjempet gjeddemenn?

På 'punktet' er tradisjonelt hvordan gjeddemenn kjempet mot hverandre. Store blokker med gjeddemann ville jevne gjeddene sine (se til høyre) og rykke mot hverandre til en forelskelse k alt ' push of pike', når de fremste rekkene ville trekke sverd og engasjere seg i dødelige hånd- kamp mot hverandre.

Hva gjør gjeddemenn?

Mens bueskyttere jakter hjort og kaniner med buene sine, bruker gjeddemenn gjedda for å fange fisk fra daggry til skumringDe kan gjøre det innenfor eller utenfor murens omkrets, men aldri for langt fra sentrum eller murene. De selger hver fisk rett etter å ha fanget den for én mynt, og slipper mynten på fiskeplassen.

Hva er en borgerkrigsgjedde?

Infanteriet under den engelske borgerkrigen besto av gjeddemenn og musketerer. En gjedde var en trestang på opptil 18 fot lang med en skarp metallpigg Navnet kommer fra den franske piquer, som betyr "pierce". Selv om gjedda utviklet seg i middelalderen, lignet gjeddeblokkene mer på antikkens greske falanger.

Anbefalt: