Logo no.boatexistence.com

Hva er leverfunksjon?

Innholdsfortegnelse:

Hva er leverfunksjon?
Hva er leverfunksjon?

Video: Hva er leverfunksjon?

Video: Hva er leverfunksjon?
Video: THE LIVER - FUNCTIONS 2024, Juli
Anonim

Leverfunksjonspanelet, også kjent som leverfunksjonstester, er en gruppe på syv tester som brukes til å evaluere leveren for skade, infeksjon eller betennelse. Leveren spiller viktige roller: Den lagrer energi fra mat, lager proteiner og hjelper til med å fjerne giftstoffer. Leveren lager også galle, en væske som hjelper med fordøyelsen.

Hva er normale AST- og "Image"-labverdier?

Det normale verdiområdet for AST (SGOT) er omtrent 5 til 40 enheter per liter serum (den flytende delen av blodet). Det normale verdiområdet for "Image" (SGPT) er omtrent 7 til 56 enheter per liter serum.

Hva er AST "Image" og GGT?

GGT finnes i lever- og galleepitelceller, og er en sensitiv markør for hepatobiliær sykdom, selv om den ikke er spesifikk for årsaken. AST og "Image" blodnivåer øker når levercellemembranen er skadet og dermed markerer hepatocellulær skade (Pratt og Kaplan 2000).

Hva er unormal leverfunksjon?

Leverprøvene dine kan være unormale fordi: Leveren din er betent (for eksempel ved infeksjon, giftige stoffer som alkohol og enkelte medisiner, eller av en immuntilstand). Levercellene dine har blitt skadet (for eksempel av giftige stoffer, som alkohol, paracetamol, giftstoffer).

Hva er den viktigste leverfunksjonen?

Leveren regulerer de fleste kjemiske nivåene i blodet og skiller ut et produkt som heter galle. Dette bidrar til å frakte bort avfallsstoffer fra leveren. Alt blodet som forlater magen og tarmene går gjennom leveren.

Anbefalt: